Friday, Sep 04th

Last update04:08:07 PM GMT

Деветима пострадали при тежка катастрофа край село Поповица

Е-мейл Печат

police-lightДевет души пострадаха при катастрофа между лек автомобил с австрийски граждани от турски произход и микробус тази сутрин на изхода на село Поповица, пловдивско. Петима от пострадалите са приети на лечение в Университетска болница в Пловдив. Останалите ранени са пуснати за домашно лечение. Това са били работници, които отивали на работа на обект в Първомай. Има опасност за живота на шофора на микробуса, съобщиха лекарите.

Нестабилно остава състоянието на двамата водачи на катастрофиралите коли. 58-годишният шофьор на микробуса е с контузия на главата, комоцио и рана на гърдите. Другият шофьор е със счупени ребра и също е приет в Университетската болница. Неговата съпруга е с две счупени ръце.

{flv width="320" height="240" img="/novini-250.jpg"}20100817-novini-katastrofa{/flv}

Д-р Иван Чирпъков – спешна травматология: "Двамата задължително ще бъдат оперирани! Единият, който е в клиниката по травматология със счупено бедро и задължително също така ще бъде опериран и шофьорът на буса, който е горе в неврохирургията в по-тежко състояние."

Причина за сблъсъка е заспиване на водача на леката кола и несъобразена скорост, казаха очевидци, но пътниците в австрийския автомобил отрекоха:

Джингис Шаин: "Аз отзад спях и изведнъж чух много силен шум и гледам микробуса."

Георги Томов: "Какво да се направи, за да не стават такива тежки катастрофи! Легнали полицаи трябва да има при всяко положение, иначе няма оправия, минават със сто километра в населено място със сто километра карат!"

Николай Христозов: "Тия на секунди минават коли. Много е натоварено движението и много произшествия има. Не трябва ли да се отбие пътят? Ами когато се отвори магистралата от оня край, тогава може би ще се поправи..."

Днес за щастие нямаше жертви, заради бързата намеса на медицинските екипи, но в село Поповица всяко лято стават тежки произшествия, особено, когато работещи в Западна Европа се връщат при роднини в Турция. Най-честа причина за фаталните удари е превишена скорост, заспиване от преумора или неправилно изпреварване.

Репортер: Златин Бояджиев

Оператор: Димитър Рочев