Thursday, Sep 03rd

Last update04:08:07 PM GMT

Нова система за изправяне на зъбите

Е-мейл Печат

zabiОколо 40 българи вече са с напълно изправени зъби, след като са изпробвали в рамките на две години нова за страната система от прозрачни шини. Технологията позволява на хората да се сдобият с красива усмивка без околните дори да подозират, че те са с брекети. Технологията се предлага в САЩ, Германия, Италия и България.

За разлика от останалите брекети, прозрачните шини поставени на зъбите остават невидими за хората около нас. Те не докосват и не нараняват венците. Технологията е открита през 1998-а година в Сан Франциско от един студент на Станфорд, който носил шини на зъбите си, но не харесвал как ги усеща. Днес системата се изработва в клиника в същия калифорнийски град. Досега там са излекувани над 300 пациенти.

{flv img="/novini.jpg"}20101104-novini-zybi{/flv}

Д-р Ник Леви: „Взимат се отпечатъци от устата и ако има зъб, който не е подреден, където пациента желае, се премества с помощта на софтуер до позицията, в която желаем да бъде, след което го показваме на пациента."

В зависимост от зъбно-челюстната деформация, изправянето на зъбите може да продължи от 5 месеца до 3 години.

Д- р Мина Леви: „Процедурата отнема около 15 минути - взимане на диагностични модели, правене на снимки и отпечатъци, които се изпращат до Сан Франциско. Целият процес, до получаването на шините , отнема около един месец и след това на всеки 6 - 8 седмици пациентът се наблюдава от личния си зъболекар в съответния град в България."

След като зъбите са вече изправени, повечето от пациентите трябва да поставят специални апарати, за запазване на постигнатия ефект.