Friday, Sep 04th

Last update04:08:07 PM GMT

62 медала спечелиха младите плувци от клуб "Младост"

Е-мейл Печат

sport62 медала завоюваха децата от пловдивския клуб "Младост", които стартираха в детския турнир по плуване. 26 медала спечелиха плувците от клуб "Траяна" Стара Загора, следвани от представителите на Благовеград с 24 и "Мустанг" Пазарджик с 8.

Роденият през 2003 година пловдивчанин Йосив Миладинов спечели 2 златни медала, след като даде отлични резултати на 50 метра бътерфлай и 50 метра гръб. Той финишира първи и на 100 метра бруст, като изпревари с 3 години по-големите си съперници, но остана извън класирането, тъй като няма право да плува в по-горна възрастова група.

{mp4-flv img="/novini.jpg"}novini/2012/12/20121203-novini-basein{/mp4-flv}

С две първи места се поздрави и Иван Алмаждиев, който при родените през 2001 година спечели две първи места на 100 метра бътерфлай и в свободния стил. Роденият едва преди 6 години Илиян Вардинов също се поздрави с два златни медала. Той направи това с изключителните резултати за неговата възраст на 50 метра гръб и 50 метра бътерфлай и така се очарта като една от бъдещите надежди в този спорт.

Най-малкият участник в състезанието беше 4-годишната Лори Пехливанова от ЦДГ "Малкият принц", която успя след 50 м. гръб да преплува и 50 м. кроул и заслужено се нареди на почетната стълбичка с 2 бронзови медала, борейки се с 2 години по-големите от нея момичета.

В състезанието участваха 140 деца от Пловдив, Пазаджик, Стара Загора и Благоевград. Турнирът се проведе под егидата на Община Пловдив и със съдействието на банка за стволови клетки. Домакините на проявата от клуб "Младост" са категорични, че ще положат всички усилия турнирът да се превърне в традиционен и всяка година деца от 6 до 12- годишна възраст да мерят сили със своите връстници. Това бе първото мероприятие в закритият басейн "Младост", след като през лятото той беше обновен и реновиран със съдействието на Община Пловдив.